22 Kasım 2008 Cumartesi in

Little girl blue


Kaçınız blues sever dinler bilemem bazılarınız için anlaşılmaz bir gürültüden ibaret bazılarınız için entel müziği olan blues içki gibidir emin olun..
ilk başta size iğrenç gelen köşeli bardağınızdaki sıvı sonra nasıl cennet ırmaklarının dünyadaki gölgesi gibi geliyorsa bluesda aynı şekilde gürültüden seramoniye dönüşür zamanla..
Acılı kadınların müziğidir blues az konuşan erkeklerin müziğidir ve her blues dinleyicisinin sesinde gölge vardır ister istemez zamanın acının ve mavinin içindeki turkuazlığın verdiği gölge..
İşte o gölgeki ağlarken güldürür blues dinleyicisini gülerken ağlatır..
Ve bilirki blues severler her hızlı ritim neşenin göstergesi değildir her yavaş ritmin acının göstergesi olmadığı gibi..
Süprizlerin müziğidir blues..
Ne cazz kadar resmidir nede soul kadar romantik..
Gitarın verdiği asilik ve piyanonun verdiği asalet vardır bu müzikte..
Nasıl dinleyeceğinizi bilmezsenin kaybolursunuz size aptalca gelen haykırışların içerisinde,oysa müzikten çok liriktir blues evet lirik bir şiirdir önce sözlerini işlerseniz yüreğinize ağır müziği sürtünmesiz geçiverir sözlerin yağladığı yüreğinize..
Söylenmesi en basit ve en zor olan parçalar blues dan çıkar nota yoktur kural yoktur tek nota sizin gırtlağınız tek kural yüreğinizdir hissetmezseniz söyleyemezsiniz zaten hissetmezseniz dinleyemezsinizde..
Bukadar şeyi anlatmamın tek nedeni durumumu özetlemek
dışarıdan soğuk vurdumduymaz gamsız gibi görünenlerinde dertleri olduğunu bildirmek belkide bilemiyorum..
Kadere isyan ve her daim teslimiyeti bu 2 ironiyi bir arada barındırdığı için bu müzik benim hayatım evet hayatımı ele geçirdi..
Ne bir zenciyim ne daimi içki tüketicisiyim nede sigara içerim ama herzaman acı çekerim çünkü ben acı çekmeyi severim ''tomarrow never happens,that's all the same day fuckin''' desemde ben hayatımdan çalmayı severim bundan dolayı bessie smith'i odetta yı janis i billie yi dinah ı joss u norah ı çok iyi söylerim..
Ben hissetmeyi bilirim...
Bundan dolayı kalındır ses tellerim..
Aşkın yolunda yürürüm uslanmadan,sevilirim kıymet bilmem severim kıymet bilsin istemeden..sevmeyi severim sevilmekten çok..Belkide buyüzden siyahlarla gönül bağımız çok..Onlar değil midirki yıllarca sessizce köle olup alınıp satılan sonrasında tüm alanlarda beyazları kapıya koyan.Kaybedilince mi ortaya çıkar değerler..
İnsanlardan sıkılanların demir attığı limandayım şuan bende.. dinahtan mad about boy u dinlerken aklıma geldi 1 günde nasılda unuttuğum herşeyi..çelik gibi bir iradeye sahibim ve gözyaşlarım gözyaşlarım artık bende saklı ball and chain i dinlerken bile...Sadece uzaklara bakarım doldursun diye yüce dağlar içimdeki boşluğu..Aklınızda bulunsun blues yakar tüm acıyı ve janisin külleri ile beraber pasifiğe savurur..
Kısas a kısas yapmak elimde intikam peşinde koşmayacak kadar zen tutkunu değilm..Elbetteki layığını bulacaksın...Zen de seninle geldi gitti..Huzur bu felsefede varsada bana uğramıyor artk.Felsefenizde sizin olsun biliminizde..Bizim buralarda 1 çığlık 1 formül eder..1 gözyaşı bir parabol eğik eğik iner gırtlağa ve sonra gerdana..Diyafram açıcıdır her gözyaşı..
Bağırdıkça diner benim acılarım fon müzikte bir gitar solo...
Bazen isyan ederim adalet diye bazen ağlatırım sesimi sadece sesimi çünkü ''gözlerim bitti gözlerim bitti''fd misali..
Ziyan edilen her an için dinlenmelidir bbking,ıslanmak için dinlenmelidir mary j. bilge,isyan içindir janis ve jimi...
İntikam için ne sanatçı vardır nede şarkı blues da ama ben ilk olacağım bu hüzünlü yemeğin içine intikamı katarak..
Gözünün içine baka baka mavi(!) şarkılarımı başkası için söyleyeceğim ve sen düşüneceksin değiştiğimi...
lillith Saturday, April 28, 2007 at 2:46am