5 Mayıs 2010 Çarşamba in , , , ,

Denizlere Bir Mektup...


Bugün 6 Mayıs.Yakın tarihimizin en rezil,en vicdansızca, en haksız uygulamasının yapıldığı gün.

Bugün Deniz Gezmiş,Hüseyin,İnan ve Yusuf Aslan birbirlerinin idamlarını izlemek suretiyle vahşice yok edildiler.
Ne için?Özgür ve antiemperyalist Türkiye için.
Ne için? Atatürk’ün Bursa Nutku’nda dediğini yaptıkları için
Ve ne için? Bugünlerde bizi ekonomik ve siyasal tam bağımsız Türkiye bırakabilmek için.
Çok şey değişti be Denizim.Demek,diyebilmek isterdim ki sana,sizlere artık Amerikan politikalarına alet değiliz artık Avrupa denen olguya karşı dimdiğiz.Ama gelinen nokta farklı.
Sizler güneşin çocukları gittiğinizden beri çok şey oldu.
Önce tek yumruk başlayan bu hareket binlerce parçaya bölünerek birbirini kırdı 80’lerde…Sizlerden kalan sağlar da bu vakit çatışmalar da ve idam sehpalarında verdi canını.
1 sağa 3 sol hapse atıldı.Sağcılar da solcular da derken işin içine şeriat girdi din girdi.Fetullah denen bir adam türedi.Müridi oldu,peygamber sayılacak hale geldi.Onun adamları türedi sen Demirel’e kurban ol dedittirdi.Erbakan’lar ve RTE’ler dönemi başladı.CHP,Atatürk’ün partisi var ya hani vaktiyle fotolar da onun 6 okunu gösterdiğin işte o partinin başına üremez,üretmez kısır bir adam geçti Baykal adında.Ne sağ bildiğin sağ ne sol bildiğin sol.MHP’ye kurban olurum şu dönemde.Keşke diyoruz bizler keşke MHP ve CHP elele verse de şu şeriat illetinden şu başımızdakilerden kurtarsa bizi.
Basın satılmış artık.Her şey pozitif onlara göre.TV’ler satılmış.İktidar yanlısı bir medya var karşımızda.Artık yanlış dış politikalarımız yüzünden yapmadığımız soykırımı yaptı diyorlar.Onu geçtim kardeşimiz Kürtler var ya hani senin Türk-Kürt kardeşliği diye bahsettiğin onlardan bazıları şuan dağlarda askerimizi canımızı öldürüyor vatanı parçalamaya bölmeye çalışıyor.Senden sonra çok şey değişti.
Belki yaşasaydın belki daha akıllıca davransaydın.Mutlak güçlü bir lider olurdun.CHP nin başına geçer ülkeyi bu belalardan kurtarırdın.
İdam cezası bu ülke de hak edene hiç verilmedi be Denizim…Erdal Eren’de gitti sizden sonra o sizi bulmuştur oralarda.Şuan yılanın başı Apo’yu besliyoruz sözde idam cezası kalktığı için…Asıl idam edilmesi gerekenler meclisin başında iken biz sizleri asmışız.Biz geleceğimizi asmışız.O yüzden bu sağ da bu sol da şuan bunu hak ediyor fazlasıyla.Ama tüm bunları halkın çekmesi neden?
Öyle bir sol devraldı ki sizin bıraktığınız yeri şuan Mac’te yemek yedikten sonra 1 Mayıs gösterilerine katılan bir gençlik var.Bir çoğu seni tanımıyor.Ve üzgünüm ama içimden boku bokuna öldüğünü söylemek geliyor.Çok gençtin çok çocuktun ideallerin vardı.Ama bu ideallerin hiç birini şuandaki domuzlar anlayamıyor.En solcu solun en sağındaki CHP yi tutarken biz nasıl solculuktan eşitlikten kardeşlikten bahsedebiliriz?Kardeşlerimiz Kürt’ler Aleviler ve binbir çeşit etnik kökenimiz bize karşı kışkırtılırken biz hangi soldan söz edebiliriz?
Ellerim bağlı oturuyorum.Babamın Mamak cezaevinde aylarca yattığı günlerin,annemin Balgat katliamına tanık olduğu günlerin anılarını dinliyor ve sizlere dair kitaplar okuyorum çocukluğumdan beri.Ben devrimcilerin çocuğuyum.Ben solcu bir düşüncenin evladıyım.Ama gel gör ki şuan ki sol ile kıçını silmezsin.
Bir çok genç seni Hatırla Sevgili dizisiyle tanıdı bilir misin?KomikJ
Yukarı da dedim ya keşke gitmeseydin.Sol sensiz sol değil diye…Boşver bakma sen bana fazla mantık olmuş hep benim başıma bela…Sizler iyi ki idealleriniz uğruna gittiniz iyi ki vardınız Güneş çocuklar.Selamlar olsun herbirinize.Hüseyin,Yusuf,Deniz,Mahir,Erdal,Taylan Özgür ve niceleri….



tekvin bab1:'' ..ve rab insanı kendi suretinde yarattı; onları erkek ve dişi olarak yarattı.'' tekvin bab2:'' ..ve onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini etle kapladı ve rab adamdan aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaptı. ''